تصفیه پساب با روش ECF یک راهکار کارآمد برای تصفیه پساب در دنیا است. در این مطلب به کلیات و چیستی تصفیه پساب با روش ECF و در مطالب بعدی همین بخش، به ریز کارکرد این روش و چگونگی کارکرد دستگاه تصفیه پساب خواهیم پرداخت. که در اینجا می توانیم آن را مطالعه کنید.
ECF در واقع مخفف Electrocoagulation/flotation که به معنای انعقاد و شناورسازی الکتریکی است؛ می باشد. که همانطور که از اسمش پیداست در دو مرحله همزمان انعقاد و شناور سازی ذرات را از پساب جدا میکند.
در واقع در تصفیه پساب با روش ECF از مواد شیمیایی استفاده نمی شود پس ما پسابی سالم تر و بدون آلاینده های سمی خواهیم داشت.
پکیج تصفیه پساب با روش ECF، نصب شده در شرکت توکا طب آذر توسط شرکت آرینا تجهیز
از لحاظ تاریخی، در تصفیه فاضلاب شهری و پساب صنعتی به دلیل اثربخشی و هزینه کم، از کلر برای گندزدایی استفاده شود. با این حال، یک مطالعه در سال 1970 نشان داد که کلر با مواد آلی واکنش می دهد تا محصولات جانبی ضد عفونی (DBPs) ایجاد کند.
محصولات جانبی ضد عفونی (DBPs) زمانی تشکیل میشوند که ضدعفونیکنندههایی مانند کلر با مواد آلی طبیعی موجود در آب واکنش بدهند. مثلا آب آشامیدنی کلردار یا استخرهای شنای تصفیه شده با کلر، DBP ها را می توان در طول فعالیت هایی مانند دوش گرفتن، حمام کردن، شستن ظروف ، شنا و … یافت.
این DBP ها می توانند بر سلامت عمومی و زندگی آبزیان تأثیر منفی بگذارند. (در مورد ضرر DBP برای انسان میتوانید اینجا بیشتر اطلاعات کسب کنید.)
مقاله های زیادی راجع به مضرات کلر و pH در تصفیه آب نوشته شده که تاثیر همین DBP ها می باشد از به شدت سرطان زا بودن آن تا آسیب های جدی به محیط زیست و انسان که در اینجا میتوانید کامل راجع به آن ها مطالعه کنید.
در یک مطالعه جالب، ماهی ها را پس از تصفیه پساب با کلر، در آن آب رها کردند و مشاهده شد
که ماهی ها مردند.
در دنیا قوانین سفت و سختی برای تصفیه پساب وجود دارد. مثلا در اینجا می توانید قوانین و
دستور العمل های آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده (US EPA) را در مورد تصفیه پساب صنعتی و تصفیه پساب با روش ECF مشاهده کنید.
یک روش سنتی دیگر اضافه کردن منعقد کننده هایی مانند فریک کلراید (FeCl3، آهن(III) کلرید) ، سولفات آهن (Fe2SO4) و آلوم (سولفات آلومینیوم، Al2(SO4)3) به پساب است.
با اضافه کردن این مواد شیمیایی، ذرات معلق در پساب بارشان خنثی میشود و در نتیجه باعث میشود آنها ته مخزن جمع شوند و بتوان آن ها را جمع آوری کرد.
اضافه کردن منعقد کننده
در این روش ما دو الکترود آند و کاتد داریم. آند، پایانه یا الکترودی است که الکترون ها از آن خارج می شوند. کاتد، پایانه یا الکترودی است که الکترون ها به آن وارد می شوند. در واقع ما در آند اکسیداسیون و در کاتد کاهش خواهیم داشت.
پس از اعمال ولتاژ به الکترود ها یکسری از ذرات توسط حبابهای هیدروژن که توسط کاهش (Reduction) آند ایجاد شده اند به بالای مخزن میرن و یکسری ذرات هم به شکل سنگ دانه توسط اکسیداسیون (Oxidation) کاتد ته نشین می شوند. در مورد ریز کارکرد این روش در اینجا میتوانید مطالعه کنید. که بعدا این ته نشین و رونشین ها می توانند به صورت اتومات جمع آوری شوند.
پساب های صنعتی فقط محصول فرعی شرکت های نفت و گاز یا معدن و مواد شیمیایی نیست، بلکه محصول فرعی
اگر بخوام واضح تر بگم اکثر کارخانه ها آب ورودی دارند و خروجی آب آن ها آلاینده دارد. حالا آلاینده میتونه مواد آلی باشه یا میکروارگانسیم یا هر چیز دیگری. این پساب میتونه خیلی خیلی برای محیط زیست، انسان و اکوسیستم مضر باشه و در بسیاری ازکشور ها قوانین سفت و سختی برای بازگشت این آب به دنیای بیرون وجود داره و کتاب های زیادی راجع به این موضوع نوشته شده است.
در اینجا ما یکی از کتاب های معروف تصفیه پساب نوشته به نام
Industrial Wastewater Treatment نوشته NG Wun Jern را برای مطالعه بیشتر
شما قرار دادیم. دانلود کتاب Industrial Wastewater Treatmen
() (Chemical Oxygen Demand)
نیاز بیولوژیکی اکسیژن (BOD, Biological oxygen demand) مقدار اکسیژنی است که میکروارگانیسم ها برای تجزیه مواد آلی نیاز دارند.
در مقابل، اکسیژن مورد نیاز شیمیایی (COD, Chemical Oxygen Demand) مقدار اکسیژن مورد نیاز برای تجزیه مواد آلی از طریق اکسیداسیون است.
TSS مخفف کل جامدات معلق است و به ذرات موجود در آب اطلاق می شود که اندازه آنها بیش از 2 میکرون است. از طرف دیگر، هر ذره ای که کوچکتر از 2 میکرون باشد، یک جامد محلول کامل (TDS) در نظر گرفته می شود.
پس هر کدام از این سه فاکتور کمتر باشند یعنی تصویه پساب بهتر انجام شده
وجود ذرات فلزی، ذرات کلوئیدی، روغن و چربی معلق، یک مشکل اساسی در تصفیه پساب صنعتی است.
که باعث تغییر رنگ پساب، بوی نامناسب و افزایش TSS، COD، BOD می شود.
حالا بار این ذرات هم معمولا هم نام می باشد؛ پس معمولا به صورت طبیعی نمی توان آن ها را به هم چسباند و از پساب خارج کرد. پس اینجاست که باید مصنوعی این کار رو کرد. (برای مطالعه بیشتر میتوانید فصل 14 کتاب، Inorganic Pollutants in Water را از اینجا مطالعه کنید)
همانطور که گفته شد در تصفیه پساب با روش ECF از دو الکترود آند و کاتد استفاده می شود که به اشکال مختلفی می توانند در تعامل با هم قرار بگیرند آب از بین آن ها عبور کند. در مورد اشکال مختلف می توانید اینجا مطالعه کنید.
حال با اعمال ولتاژ به این الکترود ها، آند یون مثبت تولید می کند. این یون های مثبت که از آند کنده می شوند به ذرات کلوئیدی با بار منفی در پساب می چسبند.
به اصطلاح در این مرحله آند کواگولانت (منعقد کننده، Coagulant) را تشکیل داده است.
با بیشتر چسبیدن این ذرات به هم و افزایش وزن آن ها، به صورت سنگ ریزه و رسوب (Sludge) ته محفظه جمع می شوند و جمع آوری می شوند.
سپس حباب های هیدروژن ایجاد شده از ریداکشن آند وقتی می خوان به روی آب بیان ذرات کوچک تر را با خودشون میارن روی سطح آب و در اون جا جمعشون میکنن. که این رونشین ها (Floc) هم جمع آوری می شوند.
ریز کارکرد دستگاه تصفیه پساب با روش ECF، معادلات شیمیایی، جنس الکترود ها، پارامتر های موثر بر جدا سازی، نحوه قرار گیری الکترود ها، مدیریت لجن و بررسی دقیق تر تاثیر تصفیه پساب بر TSS، COD، BOD خواهیم پرداخت.
همانطور تصفیه پساب صنعتی امری واجب و ضروری است ولی استفاده نادرست از آن می تواند برای اکوسیستم ضرر های زیادی داشته باشد.
ممکن است با یک پکیج تصفیه پساب نامناسب و غیر استاندارد آب سمی را وارد محیط کنید و به اکوسیستم و انسان ها ضرر برسانید.
یا با استفاده از روش های قدیمی تصفیه پساب، مثل اضافه کردن مواد شیمیایی محیط زیست را آلوده کنید.
ما در شرکت دانش بنیان آرینا تجهیز جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاهی و متخصصان مجرب در صنعت آب و فاضلاب هستیم که با به کارگیری علم روز دنیا و ادغام آن با تجربه خود بهترین و با کیفیت ترین پکیج های تصفیه پساب صنعتی را تولید می کنیم.
علاوه بر تولید محصول درجه یک به شما مشاوره رایگان می دهیم تا از نیاز خود مطلع شوید و در صورت نیاز نداشتن و کارایی نداشتن تصفیه پساب برای شما، الکی پول خود را خرج نکنید
ما از ابتدا تا انتها کنار شما خواهیم بود تا با خیال راحت از مزایای تصفیه پساب با روش ECF استفاده کنید و لذت ببرید
از مشاوره رایگان تا نصب و راه اندازی، پشتیبانی و خدمات پس از فروش به بهترین شکل ممکن
نمونه نصب و راه اندازی پکیج تصفیه پساب صنعتی را می توانید در زیر مشاهده کنید.
این سیستم به ظرفیت 100 متر مکعب اجرا شده
و توسط شرکت دانش بنیان آرینا تجهیز برای شرکت توکا طب آذر نصب و راه اندازی شده
در این واحد های تصفیه پساب صنعتی از تکنولوژی Electrocoagulation/flotation (ECF) استفاده شده یعنی برای تصفیه از دو مرحله هم زمان شناور سازی و انعقاد ذرات به صورت الکتریکی استفاده می شود که راجع به مزایای این امر صحبت کردیم.
شرکت نواندیشیان آرینا تجهیز:
اعتبار ما ، تخصص ماست .
آدرس دفتر مرکزی :
تهران ، انتهای بلوار آیت ا... کاشانی ، میدان شهرزیبا ، مجتمع تجاری حجت ، طبقه 3 ، واحد 5
شماره تماس دفتر :
02144337375
شماره تماس مدیر فنی :
09127055971